De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

AlsDeBladerenVallen 5Een prachtig concert in Haastrecht

Wat hebben we al een druk jaar gehad met concerten! Het voorjaarsconcert, Koningsdag, Keramiekdagen, Examenfeest Antoniuscollege, Gouda Waterstad, Gouda750, gezamenlijk concert met de Pionier en Kongsberg. Op zaterdag 22 oktober, die qua temperatuur eerder aanvoelde als een zomerdag, stond het Herfstconcert: 'Als de bladeren vallen' van Stedelijke Harmonie Caecilia op het programma. Een reis door herfstachtig Europa, met sfeervolle en gevarieerde muziek, aan elkaar gepraat door Lenie Gerritsen, in een goed bezette Concordia Haastrecht.

Geopend werd met een prachtig Zwitsers koraal ‘The last night of fall’, gevolgd door herfstige impressies uit Budapest.
Voor het orkest was het moeilijkste stuk van de avond een compilatie van de musical Tin Tin (Kuifje). Dit nummer hadden we ooit eerder gerepeteerd met onze voormalige dirigent Patrick de Heus, maar door alle coronaperikelen nooit uitgevoerd. Dat gaf ons mooi de mogelijkheid om goed de puntjes op de i te zetten met de inbreng van de huidige dirigent Mark Beursgens, die inmiddels alweer bijna anderhalf jaar met zijn baton zwaait bij ons. Voor de pauze werd er nog afgesloten met 'Petite Suite Europeenne' en 'Autumn Leaves', waardoor het thema weer helemaal compleet was.

Na de pauze was het feest met nummers als 'Funk Attack', 'Selection from the Gretatest Showman' en 'Uptown Funk'. De herfst moet natuurlijk ook een beetje gevierd worden. Hoogtepunten waren uitstapjes in Parijs met 'Montmarte Paris' en de 'Suite From Symphony Fantastique'. De afsluiter 'Bella Ciao' zullen veel bezoekers nog vaak geneuried hebben.
Recensies op facebook gaven het concert een waardering van 8,5, afgerond een 9 als cijfer, waarbij wij zelf ook vinden dat we weer een stapje naar hogere kwaliteit hebben ingezet. De derde helft, na afloop in de foyer van Concordia, gaf de avond de perfecte afsluiting.

Heb je dit mooie concert gemist en baal je daar flink van? In december staan nog twee optredens van Caecilia gepland. Op vrijdag 16 december (Kaarsjesavond) en op zaterdag 17 december. Het concert van zaterdag wordt zeker bijzonder. We spelen dan samen met het Byorkester uit Kongsberg, Noorwegen. Beide concerten worden gegeven in de Sint Janskerk.

Stef en John

 

MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent je op zoek naar een gezellig orkest? En bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
Voor sommige instrumenten, zoals klarinetten, is er altijd wel een plekje. Voor hele populaire instrumenten als saxofoons is op dit moment een kleine wachtlijst.
Voor alle instrumenten geldt dat men pas lid kan worden na overleg met de dirigent en de andere sectieleden.

Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

  • za 27 april 2024

    Oranje-Koningsconcert

  • do 16 - zo 19 mei 2024

    concertreis Kongsberg

  • di 2 juli 2024

    Diploma uitreiking Antoniuscollege

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u een aantal keer per jaar onze digitale nieuwsbrief.
Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.