De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

DIRIGENT

Patrick de Heus, geboren in 1976, begon op 10-jarige leeftijd met bugel lessen bij muziekvereniging Crescendo te Krimpen aan de Lek. Later werd de bugel een bariton en uiteindelijk werd er voor trombone gekozen.

Na de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam te hebben gedaan, werd de studie trombone voortgezet aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht/Faculteit Muziek. Daar specialiseerde hij zich verder in het vak HaFa-directie. In 2002 werd deze studie afgerond met een concert met SBO Crescendo uit Krimpen aan de Lek.

Vanaf het jaar 2000 heeft Patrick verschillende orkesten gedirigeerd, waaronder het jeugdorkest van muziekvereniging Crescendo uit Krimpen aan de Lek, het jeugdorkest van brassband Schoonhoven, het Maasdijkse Harmonie EMM en fanfare Wilhelmina uit Zwammerdam. Sinds 2007 dirigeert hij Stedelijke Harmonie Caecilia.
Op dit moment is hij verder werkzaam als docent trombone/trompet en als muzikaal projectleider bij Muziekhuis Oudewater. Zo begeleidt hij mensen met hun talentontwikkeling, zet hij zich in om de muziekeducatie in het basisonderwijs te stimuleren en coacht hij docenten. Ook wordt hij vaak gevraagd door verschillende orkesten om in te vallen en leidt hij regelmatig play-inn's.