De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

DIRIGENT Mark BeursgensMark Beursgens

Mark Beursgens begon op 12-jarige leeftijd met pianospelen. Tot en met zijn 18e kreeg hij les van Agnes van Dijk-Lengyel, onder wiens begeleiding hij zich verdiepte in zowel jazz als klassieke muziek. Vervolgens studeerde Mark aan het Utrechts Conservatorium bij Prof. Alan Weiss en Prof. Sebastián Colombo en behaalde hij zijn Bachelor én Masterdiploma’s.

Op het Concours Grand Dominique te Venlo behaalde hij in 2012 de derde prijs. Om zich nog verder te ontwikkelen vervolgde Mark zijn studie in Nürnberg aan de Hochschule für Musik bij Prof. Wolfgang Manz. In deze periode won hij de 2e prijs op de internationale pianocompetitie Jeunesses International Music Competition DinuLipatti te Boekarest. Mark sloot zijn master “konzertsolist” met hoge cijfers af en verhuisde vervolgens terug naar Nederland.

Hij is sindsdien actief als pianodocent, pianist en dirigent.
Mark heeft een grote voorliefde voor repertoire van Russische componisten en componisten die net als hij een affiniteit hebben met de lichte muziek.
In mei 2018 voerde hij samen met het Roemeense Sibiu State Philharmonic Orchestra de “Rhapsody in Blue” uit van George Gershwin.

Mark's verwantschap met blaasorkesten, hun repertoire en rijke verengingsleven ontstond nadat hij regelmatig meespeelde met Harmonie Concordia in Melick, zowel op de piano als het melodisch slagwerk. Ook de interesse in het dirigeervak werd hier aangewakkerd. Een interesse, die tijdens zijn studie aan het conservatorium, steeds meer werd gestimuleerd. Hij volgde, naast zijn pianostudie, het bijvak Directie en liep stages bij verschillende orkesten.
Naast het dirigeren bij Caecilia in Gouda, geeft Mark pianolessen aan de Gooise Muziekschool in Bussum e.o., aan muziekschool Het Klooster in Woerden, dirigeert hij het harmonieorkest van Muziekvereniging G.A. Heinze in Muiderberg en treedt hij regelmatig op met o.a. celliste Hanne Steffers.


DIRIGENT Wilco Moerman WilcoMoerman

Wilco Moerman is geboren in Gouda, maar bracht zijn jeugd door in Zevenhuizen. Al vroeg in zijn leven begon de interesse voor muziek, en dan met name voor het slagwerk. Op 9-jarige leeftijd werd hij lid van de plaatselijke muziekvereniging en een jaar daarna mocht hij drumlessen gaan volgen op een muziekschool in Waddinxveen.

Het schrijven van muziek was iets dat ook al vroeg begon. Eerst in de vorm van kleine stukjes muziek voor met name slagwerkinstrumenten. Daarna, omdat de computer steeds meer haar intreden deed, ook voor volledig orkest. Na de vierjarige HBO opleiding Food & Business afgerond te hebben, besloot Wilco in 2006 de opleiding Compositie voor de Media te volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten te Hilversum. In 2010 heeft hij deze opleiding afgerond.
Wilco componeert muziek, al of niet in opdracht, die specifiek geschreven voor de Harmonie, Fanfare en Brassband (HaFaBra) orkest bezettingen. Naast deze 'orkestmuziek' schrijft Wilco ook in opdracht voor bedrijven en organisaties die muziek nodig hebben voor bepaalde doeleinden en maakt daarvoor gebruik van speciale muzieksoftware en samples.

Bij Caecilia kennen we Wilco niet alleen als de componist van het jubileum muziekstuk 'The Chronicles of Caecilia', maar ook als regelmatige invalmuzikant bij de slagwerksectie. In Muziekpand50 geeft hij tegenwoordig muzieklessen. Elke woensdagmiddag is hij daar te vinden als dirigent van het Spelenderwijsorkest.