De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

2021 Buurtfeest01 bewerktVan bubbel naar Buurtfeest

Eindelijk is het zover, Caecilia en vele andere muziekverenigingen kunnen weer optreden.

Na heel veel afgelaste concerten, mocht Caecilia afgelopen zaterdag optreden bij het tweejaarlijkse buurtfeest van de Sophiastraat e.o.tijdens burendag. Onder leiding van onze nieuwe dirigent Mark Beursgens en samen met het Spelenderwijsorkest Caecilia onder leiding van Wilco Moerman openden we het buurtfeest met het thema 'Van bubbel naar buurtfeest' met muziek van o.a. Michael Bub(b)lé en Hollandse Hits.
Natuurlijk was ook het enthousiaste Buurtkoor weer van de partij voor de gebruikelijke meezingers. De kinderen en heel veel volwassenen uit de buurt mochten mee doen met het Spelenderwijsorkest.
Zelfs het weer was ons goed gezind. Wat was het fijn om weer voor het eerst na lange tijd muziek te mogen maken voor publiek!

 


 

20210630 RepetitieAntoniusCollege3Nieuwe dirigent voor een voltallig orkest

Afgelopen woensdag repeteerde het orkest in bijna volledige bezetting voor het eerst sinds lange tijd weer samen onder leiding van onze nieuwe dirigent Mark Beursgens.

Voor deze en de komende paar repetities mogen we gebruikmaken van de gymzaal van het Antoniuscollege. Hierdoor is het mogelijk om toch met meer dan 35 mensen op 1,5 m van elkaar te kunnen spelen.
Na een drietal proefdirecties mochten de orkestleden een voorkeur uitspreken voor één van de kandidaten voor de dirigent-vacature. De uitslag van de stemming was ondubbelzinnig. Er was een hele ruime en grote voorkeur voor Mark Beursgens.

Onze nieuwe dirigent begon op 12-jarige leeftijd met pianospelen. Tot en met zijn 18e kreeg hij les van Agnes van Dijk-Lengyel, onder wiens begeleiding hij zich verdiepte in zowel jazz als klassieke muziek. Vervolgens studeerde Mark aan het Utrechts Conservatorium bij professor Alan Weiss en professor Sebastián Colombo en behaalde hij zijn Bachelor én Master diploma’s.
20210630 RepetitieAntoniusCollegeMark kreeg affiniteit met blaasorkesten en hun repertoire, doordat hij regelmatig meespeelde met Harmonie Concordia in Melick, zowel op de piano als het melodisch slagwerk. Ook de interesse in het dirigeervak werd hier aangewakkerd. Een interesse, die tijdens zijn studie aan het conservatorium, steeds meer werd gestimuleerd. Hij volgde, naast zijn pianostudie, het bijvak Directie en liep stage bij verschillende orkesten. Naast het dirigeren bij Caecilia, geeft Mark pianolessen aan de Gooise Muziekschool in Bussum e.o., aan muziekschool Het Klooster in Woerden, dirigeert hij het harmonieorkest Muziekvereniging G.A. Heinze in Muiderberg en treedt hij regelmatig op met o.a. celliste Hanne Steffers.
Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en het was dan ook fijn om weer met elkaar muziek te kunnen maken.


 

MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent u op zoek naar een gezellig orkest? Muzikanten van alle leeftijden zijn welkom bij Caecilia. Bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest, kom dan een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
In het bijzonder zijn wij op zoek naar een hoornist en een bassist. Ook muzikanten die een ander instrument bespelen zijn van harte welkom.
Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

 • za 6 november 2021

  Streekfestival Bodegraven

 • di 16 november 2021

  Ledenavond

 • vr 10 december 2021

  Gouda bij Kaarslicht

 • vr 11- zo 13 maart 2022

  Muziekweekend - ?

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u minimaal 4 maal per jaar onze nieuwsbrief. Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.