De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

20210630 RepetitieAntoniusCollege3Nieuwe dirigent voor een voltallig orkest

Afgelopen woensdag repeteerde het orkest in bijna volledige bezetting voor het eerst sinds lange tijd weer samen onder leiding van onze nieuwe dirigent Mark Beursgens.

Voor deze en de komende paar repetities mogen we gebruikmaken van de gymzaal van het Antoniuscollege. Hierdoor is het mogelijk om toch met meer dan 35 mensen op 1,5 m van elkaar te kunnen spelen.
Na een drietal proefdirecties mochten de orkestleden een voorkeur uitspreken voor één van de kandidaten voor de dirigent-vacature. De uitslag van de stemming was ondubbelzinnig. Er was een hele ruime en grote voorkeur voor Mark Beursgens.

Onze nieuwe dirigent begon op 12-jarige leeftijd met pianospelen. Tot en met zijn 18e kreeg hij les van Agnes van Dijk-Lengyel, onder wiens begeleiding hij zich verdiepte in zowel jazz als klassieke muziek. Vervolgens studeerde Mark aan het Utrechts Conservatorium bij professor Alan Weiss en professor Sebastián Colombo en behaalde hij zijn Bachelor én Master diploma’s.
20210630 RepetitieAntoniusCollegeMark kreeg affiniteit met blaasorkesten en hun repertoire, doordat hij regelmatig meespeelde met Harmonie Concordia in Melick, zowel op de piano als het melodisch slagwerk. Ook de interesse in het dirigeervak werd hier aangewakkerd. Een interesse, die tijdens zijn studie aan het conservatorium, steeds meer werd gestimuleerd. Hij volgde, naast zijn pianostudie, het bijvak Directie en liep stage bij verschillende orkesten. Naast het dirigeren bij Caecilia, geeft Mark pianolessen aan de Gooise Muziekschool in Bussum e.o., aan muziekschool Het Klooster in Woerden, dirigeert hij het harmonieorkest Muziekvereniging G.A. Heinze in Muiderberg en treedt hij regelmatig op met o.a. celliste Hanne Steffers.
Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en het was dan ook fijn om weer met elkaar muziek te kunnen maken.


 

2021 140 jarig jubileum

Op woensdag 26 mei jl., de eerste repetitie na de lock down, werd Stephan Suurbier gehuldigd vanwege zijn 40 jaar lidmaatschap van Stedelijke Harmonie Caecilia.

Stephan begon zijn lange carrière bij Caecilia in 1981 als tamboer in de drumband. Na 8 jaar maakte hij de overstap naar het harmonieorkest om daar trombone te gaan spelen. Tussen 2002 en 2012 was Stephan te horen op de bas, om vervolgens daarna weer terug te keren naar een plek tussen de trombones.
De meeste mensen kennen Stephan als een man van weinig woorden. Gelukkig is de andere kant van deze medaille een man van vele daden. Zo is hij al 24 jaar actief in de barcommissie, is hij bestuurslid en penningmeester geweest en was hij algeheel leider van de Small Band. Elke uitstap die Caecilia in de afgelopen 40 jaar heeft gemaakt, Stephan was er altijd bij. Soms alleen spelend, soms als organisator of anders met een helpende hand.

Zo1982 02 27 Jaarconcert 2’n jubileum wekt bij alle betrokkenen een gevoel van nostalgie op. Oude fotoalbums worden weer opengeslagen opzoek naar die tijden van weleer en de mooiste foto’s worden uitgezocht voor publicatie op Facebook. Ook wij gingen opzoek naar Stephan’s sporen in ons archief. De foto’s kunt u terugkijken in onderstaand album. Voor de wekelijkse rubriek in de nieuwsbrief is er ook nog een filmpje. Niet dat Stephan daarop goed te zien is, maar het was wel een gelegenheid waar hij ook werd gehuldigd met een speldje.

Stephan, namens alle leden van Caecilia nogmaals van harte gefeliciteerd en dat er nog vele jaren zullen volgen.

Voor het openen van het fotoalbum kunt u >> hier << klikken of op een van de foto's.


 

MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent u op zoek naar een gezellig orkest? Muzikanten van alle leeftijden zijn welkom bij Caecilia. Bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest, kom dan een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
In het bijzonder zijn wij op zoek naar een hoornist en een bassist. Ook muzikanten die een ander instrument bespelen zijn van harte welkom.
Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

 • za 25 september 2021

  Concert Buurtfeest Gouda Noord

 • za 6 november 2021

  Streekfestival Bodegraven

 • di 16 november 2021

  Ledenavond

 • vr 10 december 2021

  Gouda bij Kaarslicht - ?

 • vr 11- zo 13 maart 2022

  Muziekweekend - ?

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u minimaal 4 maal per jaar onze nieuwsbrief. Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.