De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

cgs logo 10 jaar gekleurd goud rgb

10 jaar Cultuurhuis Garenspinnerij - GOUD!

In 2024 is het 10 jaar geleden dat Kunstpuntgouda (de voorloper van Cultuurhuis Garenspinnerij), Jeugdtheaterhuis en StudioGonz hun intrek namen in het volledig gerenoveerde pand van de Koninklijke Machinale Garenspinnerij Gouda aan de Turfsingel. Op zaterdag 6 april is het feest! En Caecilia viert dat feestje met hen mee. Aan het eind van de zaterdagmiddag, om 16.30 uur, geven wij een klein concert in dit mooie cultuurcentrum.

Het programma:
Om 13.00 uur Grand opening door theatermaker en oud-cursist Peter van Rooijen.
Daarna:
Bewandel de Gouden Loper en maak een tijdreis,
Volg de gouden draad door de Garenspinnerij,
Gouden keeltjes zingen de sterren van de hemel,
Spin een glanzend sieraad van gouddraad,
Word goud en glitterig: shine!
Kom tot jezelf onder stralende sterren in een geheime tuin…
Schallende trompetten, blinkende trombones en goudverf vliegt je om de oren,
Vlij je neer bij goudgele klanken…
Schitterende verhalen voor en door Gouwenaars,
En… Confetti in het theater!

zaterdag 6 april
tijd: 16:30 - 17:00
locatie: Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda
toegang is gratis!


 

2023 11 04 SterrenEnStrepen AfficheSterren en strepen

Op zaterdag 23 maart a.s. speelt Stedelijke Harmonie Caecilia in Sociëteit Concordia in Gouda "sterren en strepen", waarbij alle muziek een connectie heeft met het diverse en rijke muzikale landschap van Amerika.

Amerika heeft een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de wereld van de muziek. Het land is zoveel meer dan politiek en technologie. Het is een land met een grote diversiteit aan mooie landschappen, natuur, mensen én muziek.
De betekenis van de sterren en strepen op de Amerikaanse vlag wordt tijdens dit concert op unieke wijze verweven met de kracht van muziek. Caecilia wil laten zien dat elke ster en streep staat voor een verhaal, een ervaring, en bovenal voor de rijke muzikale geschiedenis van het land.

Onder leiding van dirigent Mark Beursgens zal het harmonieorkest een breed scala aan muziekstijlen presenteren die geworteld zijn in de Amerikaanse traditie. Van muziek geïnspireerd door de rivier Shenandoah tot de meeslepende klanken van Amerikaanse filmmuziek, elk stuk heeft een diepe connectie met de veelzijdige muzikale erfenis van Amerika.
Stedelijke Harmonie Caecilia nodigt u uit om samen de sterren en strepen van Amerika te vieren, ver weg van Amerikaanse verkiezingen en andere politiek, en dichterbij de harmonie van muziek.

Mis deze avond vol muzikale ontdekkingen niet en reserveer/bestel uw kaarten voor "sterren en strepen" via onderstaande knop.
Betaling vindt plaats via een betalingsverzoek per e-mail of whatsapp.
Wees er snel bij, zodat u zeker bent van een plaatsje in de zaal.

datum: zaterdag 23 maart a.s.
tijd: 20:00 - 22:00
locatie: Sociëteit Concordia, Westhaven 27, 2801 PJ Gouda
entree: € 10,- / kinderen tot 12 jaar € 7,50

 Kaarten bestellen 

 


 

MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent je op zoek naar een gezellig orkest? En bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
Voor sommige instrumenten, zoals klarinetten, is er altijd wel een plekje. Voor hele populaire instrumenten als saxofoons is op dit moment een kleine wachtlijst.
Voor alle instrumenten geldt dat men pas lid kan worden na overleg met de dirigent en de andere sectieleden.

Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

  • za 27 april 2024

    Oranje-Koningsconcert

  • do 16 - zo 19 mei 2024

    concertreis Kongsberg

  • di 2 juli 2024

    Diploma uitreiking Antoniuscollege

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u een aantal keer per jaar onze digitale nieuwsbrief.
Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.