De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

2023 11 04 SterrenEnStrepen AfficheSterren en strepen

Op zaterdag 23 maart a.s. speelt Stedelijke Harmonie Caecilia in Sociëteit Concordia in Gouda "sterren en strepen", waarbij alle muziek een connectie heeft met het diverse en rijke muzikale landschap van Amerika.

Amerika heeft een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de wereld van de muziek. Het land is zoveel meer dan politiek en technologie. Het is een land met een grote diversiteit aan mooie landschappen, natuur, mensen én muziek.
De betekenis van de sterren en strepen op de Amerikaanse vlag wordt tijdens dit concert op unieke wijze verweven met de kracht van muziek. Caecilia wil laten zien dat elke ster en streep staat voor een verhaal, een ervaring, en bovenal voor de rijke muzikale geschiedenis van het land.

Onder leiding van dirigent Mark Beursgens zal het harmonieorkest een breed scala aan muziekstijlen presenteren die geworteld zijn in de Amerikaanse traditie. Van muziek geïnspireerd door de rivier Shenandoah tot de meeslepende klanken van Amerikaanse filmmuziek, elk stuk heeft een diepe connectie met de veelzijdige muzikale erfenis van Amerika.
Stedelijke Harmonie Caecilia nodigt u uit om samen de sterren en strepen van Amerika te vieren, ver weg van Amerikaanse verkiezingen en andere politiek, en dichterbij de harmonie van muziek.

Mis deze avond vol muzikale ontdekkingen niet en reserveer/bestel uw kaarten voor "sterren en strepen" via onderstaande knop.
Betaling vindt plaats via een betalingsverzoek per e-mail of whatsapp.
Wees er snel bij, zodat u zeker bent van een plaatsje in de zaal.

datum: zaterdag 23 maart a.s.
tijd: 20:00 - 22:00
locatie: Sociëteit Concordia, Westhaven 27, 2801 PJ Gouda
entree: € 10,- / kinderen tot 12 jaar € 7,50

 Kaarten bestellen 

 


 

2024 nieuwjaarsbijeenkomstCaecilia in 2024

De eerste repetities van het nieuwe jaar zitten er al weer op. We begonnen dit jaar met een kleine terugblik op het afgelopen jaar en een gezellige toost op 2024. Met nieuwe muziek op de lessenaars bereiden we ons voor op ons concert 'Sterren en strepen' op 23 maart a.s. in Sociëteit Concordia aan de Westhaven in Gouda.
Maar er staan dit jaar ook nog heel veel andere mooie activiteiten op het programma van Stedelijke Harmonie Caecilia. Zo gaan wij begin maart met de hele vereniging een weekend naar Noordwijk om te reperteren voor het concert later die maand. Op Koningsdag zijn wij te horen in de Sint Janskerk. En in mei gaan veel leden mee op een hele bijzondere concertreis naar Noorwegen. Daar zijn wij samen met Gouda's Harmonie de Pionier uitgenodigd door het Byorkester ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan van de stad Kongsberg, een zusterstad van Gouda. Dit najaar geven wij ook nog een concert in Bodegraven. Voor ons zijn dit echt activiteiten waar wij nu al zin in hebben en naar uitkijken. Hopelijk zien wij u ook bij een van onze optredens.


2023 GoudaBijKaarslicht

Gouda bij Kaarslicht 2023

2 dirigenten en meer dan 75 muzikanten spelen gezellige muziek, passend bij de sfeer van kerstmis. Gisteren nog zonder publiek, als generale repetitie, maar morgen zitten we hopelijk voor een volle zaal in de Sint Janskerk tijdens Gouda bij Kaarslicht.
Zien we jou dan ook?

Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda’s Harmonie de Pionier

locatie: Sint Janskerk, Achter de Kerk 2, 2801 JW Gouda
tijd: 16:00 - 17:30

 


 

2023 11 04 VanBeethoventotBacharach Affiche
Van Beethoven tot Bacharach

Stedelijke Harmonie Caecilia nodigt u van harte uit voor een onvergetelijke avond vol prachtige muziek op zaterdag 4 november a.s..
Dit unieke concert vindt plaats in Theater Concordia in Haastrecht, een sfeervolle locatie waar ons orkest al menig bijzondere muziekuitvoering heeft gegeven. Onder leiding van dirigent Mark Beursgens, speelt Caecilia een uitgebreid repertoire dat zowel kenmerkende klassieke meesterwerken als eigentijdse melodieën omvat.

Tijdens "Van Beethoven tot Bacharach" wordt het publiek meegenomen op een reis door de tijd en verschillende muzikale stijlen. De avond is een eerbetoon aan overleden componisten, waarbij we hun muzikale erfenis vieren en hun tijdloze meesterwerken opnieuw tot leven brengen. Het is een hommage aan degenen die de muziekwereld hebben gevormd en ons hebben achtergelaten met een schat aan prachtige composities.

Mis dit muzikale evenement niet en reserveer uw kaarten voor "Van Beethoven tot Bacharach" via onderstaande knop.
Betaling vindt plaats via een betalingsverzoek per e-mail of whatsapp.
Wees er snel bij, zodat u zeker bent van een plaatsje in de zaal.
Voor een last minute gezellige avond kunt u ook altijd nog een kaartje ter plekke kopen in het theater.

datum: zaterdag 4 november a.s.
locatie: Theater Concordia, Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht
tijd: 20:00 – 22:00
entree: € 10,- / kinderen tot 12 jaar € 7,50

 Kaarten bestellen 

 


 

2023 Jubileum MariDinySlagboom 32023 Jubileum MariDinySlagboom 525 jarig jubileum Diny en Mari Slagboom

Dit jaar zijn Mari Slagboom en Diny Slagboom 25 jaar lid van Stedelijke Harmonie Caecilia.
In die 25 jaar hebben beiden zich naast het musiceren ook zeer verdienstelijk gemaakt met andere activiteiten voor de vereniging.
Mari heeft zich jarenlang ingezet als penningmeester en is nog steeds verantwoordelijk voor de verhuur van Muziekpand50. Diny kennen we als een bezige bij achter de schermen bij concerten, BBQ's en rommelmarkten, maar ook na de repetities achter de bar en kledingbeheer.
Beiden ontvingen uit handen van de voorzitter ons "eigen" nieuwe speldje en bloemen.


 

2023 Verbouwing Muziekpand50 2Verbouwing Muziekpand50

Binnenkort gaan de muzikanten van Stedelijke Harmonie Caecilia weer volop oefenen en repeteren voor de aankomende concerten. In de vakantie is de akoestiek van Muziekpand50 aangepakt. Handige leden van de vereniging hebben het plafond voorzien van geluiddempend materiaal. Iedereen is razend benieuwd of dit de langgewenste verbetering is.

In de afgelopen jaren zijn er helaas een paar leden afgehaakt, maar gelukkig zijn er evenzoveel nieuwe leden bijgekomen. Dit betekent wel dat we wekelijks met 45 man en vrouw muziek maken in onze oefenruimte aan de Bodegraafsestraatweg. En dat levert voor zowel de muzikanten als de dirigent toch wel een behoorlijke geluidsbelasting op. Hopelijk kunnen we met het vernieuwde plafond gehoorschade en overlast enigszins beperken.

Wilt u het resultaat van al deze inspanningen beluisteren?
Dat kan op zaterdag 23 september a.s. op het buurtfeest van Gouda Noord of op zaterdag 4 november in Theater Concordia in Haastrecht. Voor meer informatie over onze optredens, zie onze >>agenda <<