De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

2023 04 01 VerhalenAanZee Affiche INSTAVerhalen aan zee

Over liefde, verdriet, afzien en strijd, over nieuwe werelden en stoere verhalen.

Op 1 april a.s. geeft Stedelijke Harmonie Caecilia in de Theaterbakkerheij een concert over verhalen aan zee. U bent van harte welkom om te komen luisteren naar zeewaardige muziek. Ga met ons mee op avontuur en boek een cruise op de Love Boat of een spannende reis in de onderzeeër Das Boot.
Geniet van vrolijke zeemansverhalen vertolkt in aanstekelijke muziek.

De muzikale leiding is in handen van onze dirigent Mark Beursgens. Nelie Gerritsen zal deze avond de presentatie voor haar rekening nemen.

locatie: De Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24B, 2808 NG Gouda
tijd: 20:00 - 22:00
entree: volwassenen € 10,-, kinderen 12 t/m 18 jaar € 7,50 en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Het is mogelijk om vooraf kaarten te bestellen/reserveren. De betaling en bevestiging van de bestelling vindt plaats via een betalingsverzoek die wij u dan per e-mail of Whatsapp toesturen.

 Kaarten bestellen 

 


 

Gouda bij Kaarslicht 2022 2Gouda bij Kaarslicht (en de dag erna)

Gouda bij Kaarslicht is het hoogtepunt van het jaar, waarbij op de Markt de lichtjes in een hele grote kerstboom worden ontstoken. Deze kerstboom wordt al jaren geschonken door onze zusterstad Kongsberg in Noorwegen. De gehele dag staat dan in het teken van (wel of niet levende) kerststallen, etenskramen, verklede figuren en veel optredens met zang en muziek.

Om en om delen we de start van dit bijzondere evenement in de Goudse Schouwburg met Gouda’s Harmonie de Pionier, die dit jaar samen met het Byorkester uit Kongsberg de opening verzorgden.
De eerste twee leden van het Byorkester werden op woensdagavond tijdens onze repetitie al door onze voorzitter Iddo Bakker in Gouda verwelkomt. Dag en Tom waren met een bus vol muziekinstrumenten alvast vooruit gereisd via Denenmarken en Duitsland. De rest van de orkestleden kwamen een dag later met het vliegtuig in Nederland aan.

Dit jaar gaven we tijdens het evenement 2 concerten in de Sint Janskerk. Op vrijdagmiddag 16 december 2022 zaten wij in het middendeel van de kerk, terwijl er een Winterfair bezig was. Dit leverde rondom een hoop geroezemoes op, maar er kwamen natuurlijk ook heel veel mensen even luisteren.
Spelen in de Sint Janskerk is altijd een grote uitdaging. De kerk heeft een enorme galm, klinkt zeer ruimtelijk, maar dat bemoeilijkt het spelen behoorlijk. Bovendien is de opstelling van het orkest ook anders dan we gewend zijn. Waar sommige instrumentsecties normaal naast elkaar zitten, kunnen de muzikanten elkaar door de brede opstelling in de Sint Janskerk nauwelijks horen. Desondanks was dirigent Mark Beursgens tevreden met het resultaat.

Op zaterdagmiddag 17 december hadden we een gezamenlijk programma met het Byorkester, waarbij we om en om speelden en 2 nummers gemeenschappelijk. Wederom op dezelfde locatie en dat was met 30 man extra helemaal dringen geblazen.
Leuk om te horen was dat het Byorkester een mooie zachte en totaal andere klank had met nummers van Bach, maar ook een jazzy Let it Snow. Helaas kwamen niet alle nummers mooi tot zijn recht, omdat de Winterfair met veel rumoer al een beetje aan het opruimen was.
Wij speelden o.a. Kerstmedleys, een Overture to a winter festival, the 3-minute Nutcracker, A winter's tale, Frozen en the Nighmare before Christmas.
Ja, het was heel koud in de kerk (ondanks de lange onderbroek), maar de muziek was weer hartverwarmend. Iedereen kan weer met een goed gevoel de kerstdagen tegemoet treden (ondanks The Nightmare before Christmas).

Foto’s van beide concerten kunt u zien via de link: >> Foto’s Gouda bij Kaarslicht 2022 <<

Fijne feestdagen en een muzikaal nieuwjaar.

Graag tot ziens op 1 april bij ons volgende concert in het voorjaar!
John


 

20221216 0GoudbijKaarslichtGouda bij Kaarslicht 2022

Meestal bent u van ons gewend dat wij op de vrijdagavond van Gouda bij Kaarslicht spelen op een locatie in Gouda.
Dit jaar is het anders: We spelen tweemaal in de Sint Janskerk en wel op vrijdagmiddag 16 december (van16:30 tot 17:30) én op zaterdagmiddag 17 december (van 16:00 tot 17:15).

20221217 KerstmetKongsberg

Op vrijdagmiddag speelt Stedelijke Harmonie Caecilia een eigen repertoire met winterse (kerst)stukken zoals Ouverture to a winterfestival, Silent Night, a Winters Tale en Symphonic Highlights of Frozen. Op zaterdag treden we op met het Byorkester uit Kongsberg, Noorwegen. We spelen ieder eigen nummers en ook twee stukken gezamenlijk. In de Sint Janskerk is op dat moment de Winterfair waar allerlei lekkers en nuttigs kan worden gekocht.

We nodigen u van harte uit voor deze concerten! Meer informatie vindt u op de website van goudabijkaarslicht.nl/programma.


AlsDeBladerenVallen 5Een prachtig concert in Haastrecht

Wat hebben we al een druk jaar gehad met concerten! Het voorjaarsconcert, Koningsdag, Keramiekdagen, Examenfeest Antoniuscollege, Gouda Waterstad, Gouda750, gezamenlijk concert met de Pionier en Kongsberg. Op zaterdag 22 oktober, die qua temperatuur eerder aanvoelde als een zomerdag, stond het Herfstconcert: 'Als de bladeren vallen' van Stedelijke Harmonie Caecilia op het programma. Een reis door herfstachtig Europa, met sfeervolle en gevarieerde muziek, aan elkaar gepraat door Lenie Gerritsen, in een goed bezette Concordia Haastrecht.

Geopend werd met een prachtig Zwitsers koraal ‘The last night of fall’, gevolgd door herfstige impressies uit Budapest.
Voor het orkest was het moeilijkste stuk van de avond een compilatie van de musical Tin Tin (Kuifje). Dit nummer hadden we ooit eerder gerepeteerd met onze voormalige dirigent Patrick de Heus, maar door alle coronaperikelen nooit uitgevoerd. Dat gaf ons mooi de mogelijkheid om goed de puntjes op de i te zetten met de inbreng van de huidige dirigent Mark Beursgens, die inmiddels alweer bijna anderhalf jaar met zijn baton zwaait bij ons. Voor de pauze werd er nog afgesloten met 'Petite Suite Europeenne' en 'Autumn Leaves', waardoor het thema weer helemaal compleet was.

Lees meer: Als de bladeren vallen - verslag

2022 10 22 AlsDeBladerenVallen AfficheALS DE BLADEREN VALLEN

Als de bomen verkleuren, de bladeren vallen en veel vogels naar warmere oorden zijn vertrokken, dan is het tijd voor mooie muziek in een sfeervolle concertzaal.

Op zaterdag 22 oktober a.s. geeft Stedelijke Harmonie Caecilia een concert in Theater Concordia in Haastrecht.
Onder leiding van dirigent Mark Beursgens en presentatrice Nelie Gerritsen wordt u meegenomen op een muzikale reis door herfstig Europa.

Boedapest is op zijn mooist in het najaar door de prachtige gouden en rode bladeren aan de bomen van de vele parken in de stad. Ronald Kernen componeerde een muzikale beschrijving van al dat fraais. Lopend door Parijs, laten regen en wind tranen verdwijnen met het nummer Autumn Leaves van Joseph Kosma. En in Zwitserland beleeft u de laatste uren van de herfst tijdens de winterzonnewende, de langste nacht van het jaar met een prachtig koraal van Etienne Crausaz.
Zo’n avond vol betekenisvolle muziek wilt u natuurlijk niet missen. Kom daarom met ons de herfst muzikaal beleven!

Zaterdag 22 oktober 2022
locatie: Theater Concordia, Concordiaplein 1, Haastrecht
tijd: 20:00 - 22:00, zaal open om 19:30
entree: €7,50
Via of 06-21442975 kunt u alvast kaartjes reserveren.

 


 

Gouda 750 - Jubileumconcert in de Sint JanskerkConcertSintJanskerkPionierKongsbergCaecilia

Gouda viert dit jaar 750 jaar stadsrechten en daar hoort natuurlijk ook veel muziek bij.
Op vrijdagavond 9 september geven drie orkesten met in totaal 120 muzikanten een gezamenlijk jubileumconcert in de Sint Janskerk.

Onze zusterstad Kongsberg in Noorwegen wordt dit keer vertegenwoordigd door het Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps. Samen met de Goudse harmonieorkesten de Pionier en Caecilia zullen ze laten horen dat muziek niet gebonden is aan grenzen en nationaliteiten.
Het Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps was al eerder in Gouda, in 1972, ten tijde van Gouda 700 jaar stadsrechten in 1972, wat menig Gouwenaar zich nog zal herinneren. In het kader van hun eigen 90-jarige jubileum brengen ze opnieuw een bezoek aan onze jarige stad.

"Een spannend concert met een hoop uitdagingen. Alle drie de orkesten hebben 3 nummers aangeleverd, die we gezamenlijk gaan spelen. Helaas kunnen we niet gezamenlijk repeteren dat maakt het extra spannend. Het is extra moeilijk doordat de aangedragen stukken door de eigen dirigent worden gedirigeerd. Dus de door Noorwegen aangedragen stukken worden gedirigeerd door de Noorse dirigent. Iedere dirigent heeft zo zijn eigen interpretatie van een stuk en zijn eigen tempo en manier van de maat slaan, Super spannend!." Aldus Hans Schouten, secretaris van de Pionier.

U bent van harte welkom.Het concert is gratis, reserveren hoeft niet, maar kom op tijd.

Vrijdag 9 september 2022
locatie: Sint Janskerk, Achter de kerk 2, Gouda
tijd: 20:30 - 21:30