De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

2023 Jubileum MariDinySlagboom 32023 Jubileum MariDinySlagboom 525 jarig jubileum Diny en Mari Slagboom

Dit jaar zijn Mari Slagboom en Diny Slagboom 25 jaar lid van Stedelijke Harmonie Caecilia.
In die 25 jaar hebben beiden zich naast het musiceren ook zeer verdienstelijk gemaakt met andere activiteiten voor de vereniging.
Mari heeft zich jarenlang ingezet als penningmeester en is nog steeds verantwoordelijk voor de verhuur van Muziekpand50. Diny kennen we als een bezige bij achter de schermen bij concerten, BBQ's en rommelmarkten, maar ook na de repetities achter de bar en kledingbeheer.
Beiden ontvingen uit handen van de voorzitter ons "eigen" nieuwe speldje en bloemen.


 

2023 Verbouwing Muziekpand50 2Verbouwing Muziekpand50

Binnenkort gaan de muzikanten van Stedelijke Harmonie Caecilia weer volop oefenen en repeteren voor de aankomende concerten. In de vakantie is de akoestiek van Muziekpand50 aangepakt. Handige leden van de vereniging hebben het plafond voorzien van geluiddempend materiaal. Iedereen is razend benieuwd of dit de langgewenste verbetering is.

In de afgelopen jaren zijn er helaas een paar leden afgehaakt, maar gelukkig zijn er evenzoveel nieuwe leden bijgekomen. Dit betekent wel dat we wekelijks met 45 man en vrouw muziek maken in onze oefenruimte aan de Bodegraafsestraatweg. En dat levert voor zowel de muzikanten als de dirigent toch wel een behoorlijke geluidsbelasting op. Hopelijk kunnen we met het vernieuwde plafond gehoorschade en overlast enigszins beperken.

Wilt u het resultaat van al deze inspanningen beluisteren?
Dat kan op zaterdag 23 september a.s. op het buurtfeest van Gouda Noord of op zaterdag 4 november in Theater Concordia in Haastrecht. Voor meer informatie over onze optredens, zie onze >>agenda <<


2023KoningsdagOpenluchtconcert Goudse Hofstedendagen 2023

Het afgelopen half jaar heeft Caecilia veel leuke optredens gehad. Met de kerst en Koningsdag in de Sint Janskerk, op het schavot van het Stadhuis tijdens de Goudse Keramiekdagen en in de Theaterbakkerheij met Verhalen aan zee. Inmiddels staat er weer nieuw repertoire op onze lessenaars. Voor de komende maanden staan er namelijk diverse openlucht concerten op de agenda.
Zaterdag 3 juni a.s. zijn we te gast in de tuin van de familie Vermaat aan de Bloemendaalseweg, waar we traditiegetrouw een openluchtconcert geven tijdens de Goudse Hofstedendagen.
Op zaterdag 23 september is Caecilia op het buurtfeest van Gouda Noord te horen en te zien.
En in uw agenda kunt u ook alvast de datum zaterdag 4 november reserveren voor ons concert in theater Concordia in Haastrecht. De kaartverkoop voor dit concert start in september.


GK KLEI advGoudse Keramiekdagen

De Goudse Keramiekmarkt rond het Stadhuis van Gouda is zoals ieder jaar op Hemelvaartsdag en de dag erna. In 2023 is dit op 18 en 19 mei.
Topkeramisten uit binnen- en buitenland nemen dan de Markt rondom het historische Oude Stadhuis in bezit. Tussen 10:00 en 17:00 uur tonen zij hun “hand made”, uit klei gemaakte kunst en gebruiksvoorwerpen en vertellen er met liefde over.
Ook Caecilia is van de partij. Op donderdagmiddag 18 mei a.s. geven wij een klein openluchtconcert vanaf het bordes van het Stadhuis.

locatie: Markt, Gouda
tijd: 13:00 - 14:00
toegang gratis!


 

posterKoningsdagconcert 2023
Koningsdag 2023

Koningsdag 2023 wordt op 27 april a.s. geopend met een traditionele aubade op de Markt door de gezamenlijke orkesten van Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda's Harmonie de Pionier.

Daarna zijn beide orkesten samen met mezzo-sopraan Anjo van Hemert te zien en te horen in de Sint Janskerk.
Tijdens dit speciale Oranje-Koningsconcert zullen de Pionier en Caecilia gezamenlijk een brede variatie aan muziekstukken ten gehore brengen onder leiding van de dirigenten Dick Verhoef en Mark Beursgens.

Voor aanvang en na afloop van het concert in de Sint Janskerk zal het draaiorgel "de Pansfluiter" ook nog diverse stukken spelen.
De Pansfluiter is een van de oudste op straat spelende orgels van Nederland. Het werd rond 1900 gebouwd in België. In 1974 werd het orgel eigendom van Adrie Vergeer, die er na een grondige restauratie sinds 1980 het straatbeeld van Gouda mee opvrolijkt.

Oranje-Koningsoncert
locatie: Sint Janskerk, Gouda
aanvangstijd: 11.15 uur
Entree gratis!


 

2023 Verhalen aan zee (4) Verhalen aan zee

De Theaterbakkerheij is inmiddels een begrip in Gouda en omstreken voor liefhebbers van coverbands en eigentijds (muziek)theater. Toch weten ook muziekverenigingen inmiddels de weg naar dit podium te vinden. Twee weken geleden gaf Gouda’s Harmonie de Pionier nog twee spetterende concerten in dit theater. Dit weekend was het onze beurt. Waar bij de Pionier glitter en glamour de boventoon voerden, was het concert van Caecilia bescheiden en ingetogen. Voor een enthousiast publiek speelde het 45 koppige orkest ‘Verhalen aan zee’.

De muzikale verhalen werden geïntroduceerd door Nelie Gerritsen als waardin van een echte zeemanskroeg. Onder leiding van dirigent Mark Beursgens werd het publiek meegenomen op zeewaardige avonturen. Naast de diverse zeemansliederen, stond er ook veel filmmuziek met een nautisch karakter op het programma, zoals Pirates of the Caribbean, Jaws en The Love Boat. Heel knap was de montage van de filmbeelden, die achter het orkest werd geprojecteerd. Hierdoor kwam bijvoorbeeld de indrukwekkende muziek van de film Das Boot helemaal tot leven.

Het is leuk om te zien hoe ook in de amateurwereld steeds meer gebruik wordt gemaakt van nieuwe, moderne media. Het resultaat was zeer afwisselend en echt verhalend. De avond werd afgesloten met een door het enthousiaste publiek meegezongen Kleine Café aan de Haven.

Mooie foto's van het concert gemaakt door fotograaf Jan van den Berg van JB filmproducties kunt u zien via de link  >> Foto’s Verhalen aan zee 2023 <<

Binnenkort zijn beide Goudse muziekverenigingen tegelijkertijd samen te zien en te horen. Op Koningsdag geven zij, na de traditionele aubade op de Markt, een gezamenlijk concert in de Sint Janskerk. Zo’n groot blaasorkest is buitengewoon indrukwekkend. Het is zeker de moeite waard om dat eens mee te maken.
Koningsdagconcert, locatie: Sint Janskerk, Gouda, tijd: 11:00 - 12:00