De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

trompet Tijn, foto Arno Engels

Allereerste orkestrepetitie

Nog maar een paar muzieklessen gehad, en nu al samen met een heuse harmonie gerepeteerd!
Dat deden leerlingen van het project ’Muziek Maak Je Samen!’ zaterdag 3 februari samen met muzikanten van Caecilia en De Pionier.

De gezamenlijke repetitie vond plaats in het Pioniergebouw, onder leiding van de docenten van ’Muziek Maak Je Samen!’ Patrick de Heus (dirigent Caecilia) en Dick Verhoef (dirigent De Pionier). Doel was om leerlingen (veelal 8 jaar) het muziek maken in een echt harmonie-orkest te laten ervaren.

En dat leverde een bijzonder leuke zaterdagmiddag op, met ouders, broertjes, zusjes en andere fans in het publiek. De docenten betrokken ook hen bij de repetitie. Zo leerde Patrick iedereen body percussion, oftewel ritmes spelen met bijvoorbeeld klappende handen en stampende voeten. Dick liet iedereen een toonladder zingen, en meeklappen met pakkende, goed in het gehoor liggende Engelse liedjes.

samen met leerlingen. Foto: Arno Engels

De leerlingen zaten op de voorste rij van de harmonie en ze kregen telkens aanwijzingen van de dirigenten, wanneer ze een noot mochten spelen. Zo speelden ze samen met de muzikanten van Caecilia en De Pionier een blues, een wals, zelfs een rap en een funky nummer getiteld Shut up and dance! Tot slot de harmonie-versie van het alom bekende nummer Happy van Pharrell Williams. Uiteraard kregen de leerlingen groot applaus en na afloop nog lekkere limonade en snoepjes. Ze gingen naar huis met nog meer energie om samen muziek te maken!

Zaterdag 3 maart volgt de tweede harmonierepetitie van de leerlingen. Ondertussen gaat de wekelijkse les door.
Zaterdag 24 maart is de afsluiting van het project ’Muziek Maak Je Samen!’ in de theaterzaal van Cultuurhuis Garenspinnerij: Dan laten de leerlingen horen wat ze allemaal hebben geleerd sinds begin januari en wat ze allemaal in hun mars hebben!

Muziek Maak Je Samen 2017-2018 is een samenwerking tussen de Brede School Gouda, Stedelijke Harmonie Caecilia, Gouda’s Harmonie de Pionier en Cultuurhuis Garenspinnerij. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door: Stichting Jac. Bezemer, GoudApot en Rabofonds Gouwestreek.

Foto's: Arno Engels


MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent u op zoek naar een gezellig orkest? Muzikanten van alle leeftijden zijn welkom bij Caecilia. Bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest, kom dan een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
In het bijzonder zijn wij op zoek naar een basist en een trombonist. Ook muzikanten die een ander instrument bespelen zijn van harte welkom.
Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

  • vr 12 apr 2019

    Concert Vrijheid!

  • za 27 april 2019

    Koningsdagconcert

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u minimaal 4 maal per jaar onze nieuwsbrief. Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.