De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

LID WORDEN

Belangstellenden zijn altijd welkom om een kijkje te komen nemen op een repetitie. Heeft u altijd al een blaasinstrument willen leren spelen, dan zijn wij graag bereid meer informatie te geven en te helpen bij het kiezen van een instrument. Het is geen vereiste dat men al noten kan lezen of dat men een eigen instrument heeft. In principe ligt de minimum leeftijd voor leerlingen op 8 jaar.

gevorderde muzikanten

Speelt u al een muziekinstrument (minimaal niveau HaFaBra-B) en wilt u deze hobby ook in orkestverband uitoefenen, dan bent u bij Stedelijke Harmonie Caecilia van harte welkom. Met elk instrument, passend in een harmonieorkest, kunt u met ons komen meespelen. Kom eens vrijblijvend kijken bij een van onze repetities!

repetities:

Woensdag 19:30 - 22:00
Muziekpand50, Bodegraafsestraatweg 50, 2805 GR Gouda

muzieklessen, samenspelen en leerlingorkesten

Bijna iedereen heeft aanleg voor muziek. Wie op muzikaal gebied het beste uit zichzelf wil halen, moet op zoek gaan naar een goede leraar. Naast lessen volgen, leer je pas echt musiceren door samen muziek te maken. Het lidmaatschap van Caecilia kan daarbij een steun zijn.

Ben je jonger dan 18 jaar en lijkt het je leuk om (samen) muziek te maken? Kijk dan HIER voor de activiteiten, lessen en samenspelvormen van Caecilia voor jou!

leerlingenorkest

Stedelijke Harmonie Caecilia heeft op dit moment nog te weinig leerlingen om naast het harmonieorkest een apart leerlingenorkest te kunnen vormen. Wel bestaat er gelukkig een goede samenwerking met andere verenigingen en muziekscholen in de regio.

Onder de titel "Muziek Maak Je Samen!" organiseert Caecilia samen met diverse partners introductielessen op basisscholen in Gouda om kinderen te laten kennismaken met heel veel verschillende muziekinstrumenten. Aansluitend aan deze lessen start in januari 2018 in samenwerking met harmonie De Pionier en muziekschool Cultuurhuis Garenspinnerij een speciaal orkest voor beginnende muzikanten.
In 10 lessen leren de kinderen dan van alles over hun favoriete instrument. Niet alleen hoe je dat instrument moet bespelen, maar ook noten lezen en samenspelen in een echt orkest. Er kan gekozen worden uit de volgende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, viool, altviool, cello, harp of slagwerk.
Meer informatie: Muziek maak je samen!

Leerlingen die al een tijdje les hebben gehad zijn altijd welkom bij de opleidingsorkesten van Cultuurhuis Garenspinnerij, De Pionier of het leerlingorkest Decibel van Kunst na de Arbeid uit Moordrecht. Alle drie orkesten staan onder leiding van een professionele dirigent. In een groepje van 10 tot 12 leerlingen kun je zo kennismaken met samenspel en de functie van de dirigent. Je kunt al mee gaan spelen als je 8 jaar bent en maximaal 1,5 jaar muziekles hebt. Wie zijn instrument na verloop van tijd op voldoende niveau beheerst, maakt de overstap naar het harmonieorkest.

korting op muzieklessen

Leden van Caecilia kunnen tegen een gereduceerd tarief muzieklessen volgen bij Cultuurhuis Garenspinnerij. Naast de lessen kan daar dan ook worden deelgenomen aan een beginnersensemble of het elementair orkest.

kosten

contact

Kijk ook eens op de websites van:
Kunst na de Arbeid
Harmonie De Pionier
Cultuurhuis Garenspinnerij
Neem gerust contact met ons op voor uitleg of meer informatie.