De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

2018 Spelenderwijsorkest flyer v2Spelenderwijsorkest Caecilia

Ben je net begonnen met het bespelen van een instrument en zit je op muziekles? 

Elke woensdag kan je bij Caecilia mee komen spelen in het Spelenderwijsorkest Caecilia. 

Kom 2 keer gratis en vrijblijvend kijken - woensdagmiddag 16:30 tot 17:15 in Muziekpand 50 Bodegraafsestraatweg 50 te Gouda

Het Spelenderwijsorkest Caecilia is een orkest voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Het orkest richt zich op samen muziek maken. Je leert er vooral hoe leuk het is om samen met anderen muziek te maken. En ja natuurlijk ook de serieuze dingen zoals bijvoorbeeld luisteren, improviseren, optreden en (een beetje) noten lezen. Ook leer je verschillende instrumenten kennen. Handig om een trompet van een klarinet te kunnen onderscheiden; leuk als je nog niet precies weet of en welk instrument jij zelf zou willen leren bespelen. 

Het Spelenderwijsorkest Caecilia sluit goed aan bij introductiecursussen zoals 'Muziek Maak Je Samen!', '1, 2, 3 ... Muziek!' , 'Allemaal Muziek', Instrumentenparade of AMV lessen, maar ook kinderen die deze cursussen niet hebben gevolgd zijn van harte welkom.

Voor wie is het Spelenderwijsorkest Caecilia?

  • Kinderen die in de hogere groepen zitten van de basisschool (groep 5, 6, 7 en 8).
  • Kinderen die net les krijgen op een bepaald instrument (minder dan 2 jaar) en die graag in een orkest, samen met leeftijdsgenoten muziek willen maken.
  • Kinderen die (nog) geen les krijgen op een bepaald instrument, maar graag een instrument zouden willen uitproberen en die graag in een groepje muziek willen maken.

Heb je een eigen instrument nodig?

Nee, je hebt geen eigen instrument nodig. Als je al les krijgt op een bepaald instrument kan je dat instrument zeker ook meenemen naar de repetitie. Dat zal je zeker gaan gebruiken. Als je (nog) niet de beschikking hebt over een eigen instrument dan kan je tijdens de repetities gebruik maken van een van de instrumenten van Caecilia. Kom je erachter gedurende repetities welk instrument jouw voorkeur heeft dan denken we graag met je mee bij de huur of aanschaf van een instrument. 

Wanneer?

Het orkest repeteert op iedere woensdagmiddag van 16:30 - 17:15 behalve in de schoolvakanties. 

Waar?

De repetities van het Spelenderwijsorkest Caecilia zijn in Muziekpand 50 aan de Bodegraafsestraatweg 50 te Gouda. Er is beperkte parkeergelegenheid bij het pand, maar voor het Coornhert Gymnasium zijn meer parkeerplekken. 

Contributie? Lesgeld?

Patrick de Heus

Je wordt wel lid van de vereniging en betaald €37,- contributie per kwartaal. 

Wie organiseert het en wie is de dirigent?

Het Spelenderwijsorkest wordt georganiseerd door vrijwilligers van Caecilia. Het Spelenderwijsorkest wordt geleid door een professionele dirigent/ docent - Patrick de Heus

Heb je vragen? Wil je je aanmelden?

Neem dan contact op met Ellen van de Geer via