De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

Spelenderwijs - Caecilia

Samen muziek maken, muziekstukken schrijven, een solo spelen en veel lol hebben?
Dat vind je bij ons jeugdorkest Spelenderwijs Caecilia.

Spelenderwijs is voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool die graag samen muziek maken. Je leert er vooral hoe leuk het is om met anderen muziek te maken. En ja natuurlijk ook de serieuze dingen zoals bijvoorbeeld luisteren, improviseren, optreden en (een beetje) noten lezen. Ook leer je verschillende instrumenten kennen. Handig om een trompet van een klarinet te kunnen onderscheiden. Momenteel hebben we een bezetting met trompet, fagottino, altsaxofoon en slagwerk. Allerlei instrumenten zijn welkom.

Voor wie?

  • Kinderen uit de hogere groepen van de basisschool (groep 5, 6, 7 en 8).
  • Kinderen die net les krijgen op een bepaald instrument (minder dan 2 jaar) en graag in een orkest, samen met leeftijdsgenoten muziek willen maken.
  • Kinderen die (nog) geen les krijgen op een bepaald instrument, maar wel een instrument zouden willen uitproberen en in een groepje muziek willen maken.

Wanneer en waar?

We repeteren elke woensdagmiddag van 16:30 - 17:15 in ons clubgebouw Muziekpand50 aan de Bodegraafsestraatweg 50 te Gouda. Er is beperkte parkeergelegenheid bij het pand, maar in de buurt, zoals voor het Coornhert Gymnasium, zijn meer parkeerplekken.spelenderwijs caecilia fotoJanTrouwborst

Contributie? Lesgeld?

Je wordt lid van de vereniging en betaald €38,- contributie per kwartaal.

Wie organiseert het en wie is de dirigent?

Spelenderwijs wordt

  • Georganiseerd door vrijwilligers van Caecilia.
  • Geleid door een professionele en enthousiaste dirigent/docent – Wilco Moerman.

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig, omdat je altijd al een instrument hebt willen bespelen of juist om samen met anderen te musiceren? Kom 2 keer gratis en vrijblijvend kijken bij een repetitie van Spelenderwijs Caecilia (aanmelden via ).

Heb je een eigen instrument nodig?

Nee, je hebt geen eigen instrument nodig. Als je al les krijgt op een bepaald instrument kan je dat instrument zeker meenemen naar de repetitie. Als je (nog) niet de beschikking hebt over een eigen instrument, kan je tijdens de repetities gebruik maken van een van de instrumenten van Caecilia. Kom je erachter gedurende repetities welk instrument jouw voorkeur heeft, dan denken we graag met je mee bij de huur of aanschaf van een instrument. Uiteraard raden wij aan om individueel les te volgen om jezelf te ontwikkelen. Samen met jou kijken we wat de mogelijkheden zijn - les bij een (gediplomeerd) lid van het orkest of les bij Cultuurhuis Garenspinnerij.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Ellen van de Geer via