De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

Gouda bij Kaarslicht 2022 2Gouda bij Kaarslicht (en de dag erna)

Gouda bij Kaarslicht is het hoogtepunt van het jaar, waarbij op de Markt de lichtjes in een hele grote kerstboom worden ontstoken. Deze kerstboom wordt al jaren geschonken door onze zusterstad Kongsberg in Noorwegen. De gehele dag staat dan in het teken van (wel of niet levende) kerststallen, etenskramen, verklede figuren en veel optredens met zang en muziek.

Om en om delen we de start van dit bijzondere evenement in de Goudse Schouwburg met Gouda’s Harmonie de Pionier, die dit jaar samen met het Byorkester uit Kongsberg de opening verzorgden.
De eerste twee leden van het Byorkester werden op woensdagavond tijdens onze repetitie al door onze voorzitter Iddo Bakker in Gouda verwelkomt. Dag en Tom waren met een bus vol muziekinstrumenten alvast vooruit gereisd via Denenmarken en Duitsland. De rest van de orkestleden kwamen een dag later met het vliegtuig in Nederland aan.

Dit jaar gaven we tijdens het evenement 2 concerten in de Sint Janskerk. Op vrijdagmiddag 16 december 2022 zaten wij in het middendeel van de kerk, terwijl er een Winterfair bezig was. Dit leverde rondom een hoop geroezemoes op, maar er kwamen natuurlijk ook heel veel mensen even luisteren.
Spelen in de Sint Janskerk is altijd een grote uitdaging. De kerk heeft een enorme galm, klinkt zeer ruimtelijk, maar dat bemoeilijkt het spelen behoorlijk. Bovendien is de opstelling van het orkest ook anders dan we gewend zijn. Waar sommige instrumentsecties normaal naast elkaar zitten, kunnen de muzikanten elkaar door de brede opstelling in de Sint Janskerk nauwelijks horen. Desondanks was dirigent Mark Beursgens tevreden met het resultaat.

Op zaterdagmiddag 17 december hadden we een gezamenlijk programma met het Byorkester, waarbij we om en om speelden en 2 nummers gemeenschappelijk. Wederom op dezelfde locatie en dat was met 30 man extra helemaal dringen geblazen.
Leuk om te horen was dat het Byorkester een mooie zachte en totaal andere klank had met nummers van Bach, maar ook een jazzy Let it Snow. Helaas kwamen niet alle nummers mooi tot zijn recht, omdat de Winterfair met veel rumoer al een beetje aan het opruimen was.
Wij speelden o.a. Kerstmedleys, een Overture to a winter festival, the 3-minute Nutcracker, A winter's tale, Frozen en the Nighmare before Christmas.
Ja, het was heel koud in de kerk (ondanks de lange onderbroek), maar de muziek was weer hartverwarmend. Iedereen kan weer met een goed gevoel de kerstdagen tegemoet treden (ondanks The Nightmare before Christmas).

Foto’s van beide concerten kunt u zien via de link: >> Foto’s Gouda bij Kaarslicht 2022 <<

Fijne feestdagen en een muzikaal nieuwjaar.

Graag tot ziens op 1 april bij ons volgende concert in het voorjaar!
John


 

MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent je op zoek naar een gezellig orkest? En bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
Voor sommige instrumenten, zoals klarinetten, is er altijd wel een plekje. Voor hele populaire instrumenten als saxofoons is op dit moment een kleine wachtlijst.
Voor alle instrumenten geldt dat men pas lid kan worden na overleg met de dirigent en de andere sectieleden.

Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

  • vr 15 december 2023

    Gouda bij Kaarslicht - concert

  • wo 21 februari 2024

    ALV

  • za 23 maart 2024

    Concert

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u een aantal keer per jaar onze digitale nieuwsbrief.
Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.