De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

Verenigin2021 Spelenderwijsquiz2gsleven tijdens corona

Ondanks de lock down liggen de activiteiten bij Caecilia niet helemaal stil. Achter schermen, of eigenlijk digitaal, wordt er nog van alles geregeld, vergadert, plannen gemaakt en ook gezellig samen een spelletje gedaan. Een beetje anders, maar wel een verenigingsleven.

Vertrek dirigent Patrick de Heus

Onze dirigent Patrick de Heus heeft besloten afscheid te nemen van Caecilia. Hij is vorig jaar verhuisd naar Eerbeek. De reisafstand en zijn andere werkzaamheden bleken helaas niet goed te combineren met het dirigeren van ons orkest. Het bestuur is de afgelopen maanden dan ook op zoek geweest naar een nieuwe dirigent. Inmiddels hebben zich al diverse kandidaten gemeld op de vacature.
Zodra er weer in groepsverband gemusiceerd mag en kan worden, zullen er proefdirecties gehouden worden. Het doel is dat de kandidaten en de orkestleden dan met elkaar kennismaken en er een definitieve keuze gemaakt kan worden voor een nieuwe dirigent.2021 Pubquiz

Wilco Moerman nieuwe dirigent Spelenderwijsorkest

Ook voor Caecilia’s Spelenderwijsorkest heeft het afscheid van Patrick en de pandemie nogal wat gevolgen. In de periode voor de 2e lock down waren de werkzaamheden van Patrick al overgenomen door Wilco Moerman. Dit beviel zo goed, dat besloten is dat Wilco de vaste dirigent wordt van het Spelenderwijsorkest.
Aangezien muziekscholen tot 2 maart gesloten zijn, kan er ook door kinderen nog niet in groepjes samen muziek gemaakt worden. Wilco organiseerde daarom op woensdag 17 februari een gezellig online contact met de jeugdleden tijdens De Grote Spelenderwijs Orkest Quiz!

Gezelligheid ook tijdens lock down

Voor de volwassen leden en hun partners was er vorige maand al door Albert en Oscar een drukbezochte online pub quiz georganiseerd.

Jaarlijkse A2021 Goudse Post 5LV

Gisteravond, woensdag 17 februari, vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Er stonden best wel belangrijke zaken op de agenda, waaronder wijzigingen in het huishoudelijk reglement, een moeilijk financieel jaar, afscheid van de bestuursleden John (secretaris) en Hendrie (penningmeester) en de verkiezing van twee nieuwe bestuursleden Daphne en Carina.
Gelukkig is het bij Caecilia traditie om dit soort zaken uiterst efficiënt en praktisch aan te pakken. De digitale vergadering begon om 20:00, meer dan tweederde van de leden was aanwezig/on-line en om 21:30 kon de voorzitter de vergadering weer afronden. Niet ons record, maar gezien de omstandigheden een buitengewoon nette prestatie.
John Bijleveld en Hendrie Jacobs, namens de hele vereniging bedankt voor jullie inzet!

In Gouda geven we elkaar de ruimte

Onze overheid doet er alles aan om de schade van corona en de gevolgen van alle maatregelen zoveel mogelijk te beperken. In Gouda loopt op dit moment de campagne ‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Met deze campagne probeert de gemeente de inwoners bij de coronaregels en bij de gevolgen van de maatregelen voor stadgenoten te betrekken. In de Goudse Post van 17 februari en op de website van de gemeente Gouda kunt u de bijdrage lezen van Caecilia’s voorzitter Iddo Bakker.
“Een vereniging leiden gebeurt normaal een beetje op de automatische piloot, omdat grofweg ieder jaar dezelfde zaken terugkomen. Iets als corona kun je niet verwachten, daar zijn geen draaiboeken voor.” Aan het woord is voorzitter Iddo Bakker van de Stedelijke Harmonie Caecilia. Klik op het artikel voor de link naar de volledige tekst op de website van de Gemeente Gouda en lees verder.
Let wel: het artikel is van vorige week, maar het interview is van net vóór de laatste lockdown! 

MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent u op zoek naar een gezellig orkest? Muzikanten van alle leeftijden zijn welkom bij Caecilia. Bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest, kom dan een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
Jonge muzikanten en kinderen die graag muziek willen maken, maar dat nog een beetje moeten leren, kunnen altijd op woensdagmiddag meedoen in het Spelenderwijsorkest.
Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

  • di 5 juli 2022

    Concert - Dank Antoniuscollege Gouda

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u minimaal 4 maal per jaar onze nieuwsbrief. Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.