De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

2019 JB Gert Jan Jansen 1Blazen, Drummen en Twirlen! - Meer dan 110 jaar Caecilia in Gouda

Vol trots is het boek "Blazen, Drummen en Twirlen! - Meer dan 110 jaar Caecilia in Gouda” door de auteur Marco Slagboom gepresenteerd tijdens een receptie in Muziekpand50.
Het eerste exemplaar werd door de voorzitter, Louise Bokhoven, in ontvangst genomen.

Als vereniging zijn wij heel blij met zo’n mooi boek over de bewogen geschiedenis van onze vereniging. Het boek staat vol onbekende en soms hilarische anekdotes, serieuze gebeurtenissen en heel veel foto’s. Het prachtig vormgegeven boek geeft een mooi overzicht van het Goudse verenigingsleven in de afgelopen 100 jaar.

Lees ook alles over De Toeterkapel met Miss Caecilia, operatie “Hond” en hoe Caecilia zonder verlichting toch musiceert tijdens een nachtelijke gondelvaart. Wie weet vindt u uzelf terug of herkent u oude bekenden op de vele nostalgische foto's.2019 JB BrunaGouda

Het boek telt 148 bladzijden en honderden foto’s.
De tekst is ingedeeld in vijf perioden:
1908-1915: Het begin;
1915-1939: Het Gezellen tijdperk;
1939-1966: Op eigen benen;
1966-1999: Caecilia wordt Stedelijk;
1999-heden: Alleen harmonieorkest.

Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een voorproefje en bekijk het inkijkexemplaar via: https://..caeciliagouda/inkijkexemplaar

Ook geïnteresseerd?
Het boek is te koop voor €20 bij Bruna Gouda en Boekhandel Verkaaik.
U kunt ook een e-mail sturen naar .
Tegen bezorg/verzendkosten kan het boek namelijk ook bij u thuis worden gebracht.


 

MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent u op zoek naar een gezellig orkest? Muzikanten van alle leeftijden zijn welkom bij Caecilia. Bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest, kom dan een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
In het bijzonder zijn wij op zoek naar een basist en een trombonist. Ook muzikanten die een ander instrument bespelen zijn van harte welkom.
Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

 • di 20 okt 2020

  Ledenavond

 • vr 30 okt 2020

  Concert

 • za 7 nov 2020

  - Streekfestival Bodegraven - AFGELAST

 • vr 11 dec 2020

  Gouda bij Kaarslicht - onder voorbehoud

 • wo 16 dec 2020

  Optreden Spelenderwijsorkest

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u minimaal 4 maal per jaar onze nieuwsbrief. Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.