170331 HV Poster A3dConcert Heinde & Ver

Stedelijke Harmonie Caecilia en Drechtstad Muziekvereniging namen u in dit bijzondere uitwisselingsconcert mee terug in de tijd. Als een statige uitvoering van Blaasorkest Heinde wordt verstoord door Muziekcorps Ver, staan de twee orkesten lijnrecht tegenover elkaar. Kan een verboden liefde de verstandhouding tussen de verenigingen nog redden?

Idee en verhaal: Geertje Slagboom en Wilco Moerman
Dirigenten: Xandra Zijlstra en Patrick de Heus
Verteller: Wilco Hoederdos

Het concert werd geopend met de herkenningstune van West Side Story.

Als blaasorkest Heinde een sterfgeval binnen de gemeente op gepaste wijze aan het begeleiden is, houdt muziekcorps Ver in de buurt een optocht om geld in te zamelen. Als dat maar goed gaat...

 • Sunken Village - door Drechtstad en Caecilia

Inspelen voor Heinde & Ver

Het hoogtepunt in de ruzie tussen de orkesten is bereikt. De verhoudingen waren al jaren niet goed omdat blaasorkest Heinde altijd het regionale festival wint. Al dan niet terecht in de ogen van muziekcorps Ver. Om nu de plechtige dienst te gaan verstoren is ongehoord. Leden van blaasorkest Heinde stormen naar buiten en de voorzitter schreeuwt: “Denken jullie echt op deze manier meer kans te maken op winst bij het muziekfestival?! Wij zijn en blijven veel beter dan jullie!”

 • Buenos Aires - Drechtstad

Muziekcorps Ver is kwaad! Het was helemaal niet de intentie om de plechtigheid te verstoren. Er moest geld opgehaald worden om nieuwe uniformen aan te schaffen voor de vereniging. Door een parade te lopen door de straten wilde men geld inzamelen hiervoor.
Na het opstootje vinden er vreemde voorvallen plaats bij beiden verenigingen. Muziekstukken die opeens zoekraken en daardoor niet meer uitgevoerd kunnen worden. Vingers tussen deuren, waardoor het spelen wel erg lastig wordt, een stoeptegel die wegzakt met een gebroken arm tot gevolg... De muziekverenigingen geven elkaar hiervan de schuld en men staat lijnrecht tegenover elkaar!

 • The Gladiators - gezamenlijkGezamenlijk optreden tijdens Heinde & Ver

Hoe heeft het toch zover kunnen komen? Er was eens een tijd dat beiden verenigingen erg harmonieus en gebroederlijk met elkaar omgingen. Na het repeteren ontmoeten ze elkaar in de gezellige dorpskroeg waar iedere vrijdagavond een jazzcombo optrad. Drank vloeide rijkelijk en onderling werden er rondjes gegeven, veel gelachen en gedanst. Dat het ooit haat en nijd zou zijn tussen beide verenigingen had toen niemand kunnen denken.

 • Three Bites of the Apple - gezamenlijk

Zowel blaasorkest Heinde als muziekcorps Ver zullen nu niet meer gelijktijdig een drankje nuttigen in de kroeg. De dorpskroeg is op dit moment vaak het toneel waar snode plannen worden bedacht en uitgewerkt. Zo ook vanavond…

Leden van muziekcorps Ver zijn in een vergevorderd stadium met het plan om de jonge fluitiste Caecilia naar voren te schuiven en een geheime relatie te laten beginnen met de drummer van blaasorkest Heinde. Wanneer ze het voor elkaar krijgt om hem te verleiden kan ze er voor zorgen dat hij niet aanwezig kan zijn tijdens het festival. Op die manier maakt muziekcorps Ver een grotere kans op de winst dit jaar! En zo geschiedde… Caecilia werd naar voren geschoven als schaakstuk.

04links

 • Chess - Caecilia

Blaasorkest Heinde is met hele andere dingen bezig. Het festival is al over een paar maanden en de voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Wat leden niet weten is dat de drummer, Valerius genaamd, niet altijd zijn concentratie er bij heeft. Zijn beste vriend weet wel waar dit vandaan komt. Valerius heeft een zwak voor Caecilia, de knappe fluitiste van muziekcorps Ver. Nu de verstandhouding tussen beiden verenigingen zo slecht is, lijkt het geen goed idee ook maar iets te beginnen op het gebied van liefde. De beste vriend van Valerius spreekt hem hier op aan: “Begin er nou niet aan man, wat wil je hier nou mee bereiken!? Er zijn genoeg andere leuke meiden in het dorp die niets met die andere vereniging te maken hebben! We hebben het goed zo met elkaar, de vereniging is stabiel, we maken leuke muziek. Wat wil je nou nog meer!?”.

 • America - Drechtstad Solisten tijdens Heinde & Ver

Een aantal weken verstrijken. Caecilia is wat onzeker. Ze trekt de stoute schoenen aan en zorgt ervoor dat ze Valerius toevallig een aantal keer tegenkomt. Het ene moment bij de bakker, vervolgens bij het postkantoor en een week later, wanneer ze elkaar ‘toevallig’ tegenkomen in het park en Valerius haar iets te lang aan blijft kijken, begint ze iets te voelen...

 • Romeo and Juliet - gezamenlijk

Pauze (mét natuurlijk de verloting)

 • Herkenningstune West Side Story - gezamenlijk

07saxy4

Zonder dat iemand het weet, gaat er een tijd voorbij waarin Valerius en Caecilia elkaar steeds vaker zien... en willen zien!

 • Ragge - Saxy4

Het is spannend , het is nieuw. Alsof er een wervelwind door je heen gaat. Vlinders in je buik...

 • Charmant Papillon - Saxy4

Het liefst samen zijn... samen er vandoor gaan...

 • Take the a-train - Saxy4

Het gevoel voor elkaar wordt groter ondanks dat dit niet het oorspronkelijke doel was waaruit Caecilia het contact begonnen is... Wil ze dit wel om de vereniging een dienst te bewijzen? Zeker nu Valerius met haar af wilde spreken om haar iets te vertellen. Caecilia is ruim op tijd op de geheime plek waar ze elkaar steeds vaker zien. Valerius komt wat zenuwachtig aangelopen en knielt voor haar neer... “Wil je de rest van je leven met mij delen?” vraagt hij haar...

 • Midnight in Moskou - Drechtstad

Caecilia kan haar verliefdheid niet meer onderdrukken en voor zich houden en neemt haar moeder in vertrouwen en vertelt het haar. In haar naïviteit kan de liefde tussen haar en Valerius misschien wel leiden tot verbroedering tussen de verenigingen. Caecilia’s moeder belooft haar mond te houden, maar door de zorgen voor haar dochter, vertelt ze het haar man. Hij wordt echter woedend en maakt zich niet zozeer zorgen als vader, maar vooral als penningmeester van het muziekcorps. Die Valerius kan nooit goede bedoelingen hebben. Kwaad als ‘ie is gaat hij met een aantal andere leden verhaal halen bij Heinde en die schooiers eens goed de waarheid vertellen.

 • Uptown Funk - Caecilia

Valerius en Caecilia zijn zo verliefd en leven in hun droomwereld dat ze geen idee hebben dat hun relatie de spanning tussen de verenigingen alleen maar méér op scherp zet, in plaats van dat hun liefde voor elkaar tot toenadering tussen de verenigingen kan leiden. Caecilia wil niet meer het schaakstuk zijn om blaasorkest Heinde onderuit te halen op het festival. Ze houden van elkaar, zoveel verschillen de orkesten toch niet van elkaar?

 • Two Worlds - Drechtstad

Wanneer Valerius terugkomt van de geheime plek hoort hij achter de deur van het clubgebouw dat er een opstootje gaande is tussen leden van Heinde en Ver. De aanleiding is de relatie tussen hem en Caecilia waarbij de vader van Caecilia verhaal komt halen bij het blaasorkest. Valerius staat te luisteren aan de deur en het gaat er binnen hard aan toe. Wanneer hij naar binnen stapt om de vader van Caecilia eens goed de waarheid te vertellen treft het noodlot hem. Op het moment dat hij naar de vader van Caecilia toestapt gooit een lid van blaasorkest Heinde een trompet in dezelfde richting. De trompet raakt niet de vader van Caecilia, maar Valerius op zijn slaap. Hij valt hard op de grond...

 • Deep Purple - gezamenlijk

Valerius is dood. Het nieuws raakt Caecilia diep. Dat het door een ongelukkige samenloop van omstandigheden is gebeurd heeft geen waarde voor Caecilia. Haar grote liefde is dood en als haar vader niet naar blaasorkest Heinde was gegaan om verhaal te halen, was het nooit gebeurd en had Valerius nog geleefd. Zonder hem heeft het leven geen nut... ze voelt zich eenzaam. Ze heeft geen twijfels over haar eigen toekomst. Ze schenkt een glas vol en neemt een slok...

 • The Giant’s Mermaid - Drechtstad

Wanneer Caecilia haar ogen opent kijkt ze recht in de stralende blauwe ogen van Valerius. Ze zijn bij elkaar en zullen voor altijd samen zijn... Ze houden elkaar stevig vast, nooit meer alleen...

 • Fireflies - Caecilia

Blaasorkest Heinde en muziekcorps Ver hebben nog nooit zo dicht naast elkaar gestaan dan nu... letterlijk en figuurlijk. Beiden een jong lid van de vereniging verloren liggend naast elkaar op de begraafplaats van het dorp. De verenigingen staan naast elkaar om afscheid te nemen van Valerius en Caecilia. De rivaliteit kan zo niet langer, hier zijn ze het beiden over eens. Laten we samen hoopvol en mét elkaar naar de toekomst kijken.

 • Schindler’s List - gezamenlijk

08dirigenten

MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent u op zoek naar een gezellig orkest? Muzikanten van alle leeftijden zijn welkom bij Caecilia. Bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest, kom dan een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
In het bijzonder zijn wij op zoek naar een basist en een trombonist. Ook muzikanten die een ander instrument bespelen zijn van harte welkom.
Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

 • za 15 december 2018

  Lichtjesconcert in de Burcht

 • vr 21 december 2018

  Kerstconcert ism OBK Driebruggen

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u minimaal 4 maal per jaar onze nieuwsbrief. Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.