flyerplaatjeMuziek maak je samen!

Muziek maken doe je niet alleen, want het is veel leuker om dat samen met anderen te doen.
Om ons enthousiasme voor muziek door te geven aan een volgende generatie muzikanten worden er op dit moment instrument-orientatielessen gegeven op een tiental basisscholen in Gouda. De leerlingen van groep 5, 6 en 7 maken tijdens deze lessen kennis met heel veel verschillende instrumenten en mogen deze dan ook gelijk uitproberen.

In januari 2017 starten dan de workshops "Muziek maak je samen!" die Caecilia samen met Kunstpuntgouda, de Brede School Gouda en De Pionier organiseert. In 10 lessen leren de kinderen dan van alles over hun favoriete instrument. Niet alleen hoe je dat instrument moet bespelen, maar ook noten lezen en samenspelen in een echt orkest.

Er kan gekozen worden uit de volgende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, viool, altviool, cello, harp of slagwerk. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde dirigenten en docenten van Kunstpuntgouda en de muziekverenigingen Caecilia en de Pionier.

De lessen voor de instrumenten dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone en slagwerk worden gegeven op:
• vrijdag, 13 januari t/m 24 maart m.u.v. de vakantie
• tijd: 16:00 – 16:45
• plaats: n.n.b., maar wel een locatie dicht bij je in de buurt.

Voor de instrumenten viool, altviool, cello en harp zijn de lessen op:
• dinsdag, 17 januari t/m 28 maart m.u.v. de vakantie
• tijd: 16:00 – 16:45
• plaats: Cultuurhuis De Garenspinnerij, Turfsingel 34, 2802 BC Gouda

• kosten: € 35,00 + € 10,- voor de huur van het instrument = € 45,- voor 10 lessen.

Aanmelden kan via de website van de Brede School Gouda of met het aanmeldformulier dat is uitgedeeld op de scholen.

MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent u op zoek naar een gezellig orkest? Muzikanten van alle leeftijden zijn welkom bij Caecilia. Bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest, kom dan een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
In het bijzonder zijn wij op zoek naar een basist en een trombonist. Ook muzikanten die een ander instrument bespelen zijn van harte welkom.
Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

 • vr 27 april 2018

  Hart van Oranje Concert

 • vr 15 t/m zo 17 juni

  Muziekweekend Friesland

 • za 15 december 2018

  Lichtjesconcert in de Burcht

 • vr 21 december 2018

  Kerstconcert ism OBK Driebruggen

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u minimaal 4 maal per jaar onze nieuwsbrief. Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.